Studentenes aktivitetsgruppe

Flere aktiviteter for Oslostudentene 

I sommer startet Studentenes tiltakspakke et nytt prosjekt. Det ble ansatt en gruppe sosiale entreprenører til å planlegge, utarbeide og gjennomføre aktiviteter for medstudenter gjennom sommeren. Prosjektet gikk over all forventning, og både påmeldingen og responsen førte til at prosjektet  blir en permanent del av Studentenes tiltakspakke. 

Da prosjektet startet opp valgte vi å kalle det ''sommerprosjektet''. Nå har prosjektet blitt en permanent del av tiltakspakkens praksis, og er omdøpt til Studentenes aktivitetsgruppe. Målet med aktivitetsgruppen er å bidra til et bedre og bredere sosialt sosialt tilbud for studenter. Gruppen skal tilrettelegge for å gi studentene en arena hvor de kan møtes, være fysisk aktiv, snakke sammen og oppleve kulturlivet i Oslo. Prosjektet skulle initialt tilhøre sommeren, men etter en vellykket gjennomføring og god respons fra studentene valgte vi å integrere gruppen som en del av prosjektet.

- Sommerprosjektet har forsøkt å bidra til en bedre hverdag for Oslostudentene gjennom å arrangere sosiale aktiviteter. Det har blant annet åpnet dørene for flere nye vennskap - både for internasjonale og lokale studenter. Vi ser at det er et stort behov for at det skapes sosiale møteplasser for studenter, spesielt nå etter en tid med pandemi. Studenter trenger å komme seg ut, møte andre og gjøre ting som de kanskje ellers aldri ville hatt muligheten til, sier Mia Viken, prosjektmedarbeider.

Sommerens høydepunkt

Gjennom sommeren har aktivitetsgruppen holdt flere arrangementer ukentlig, der i blant ''Floaties fest'', paintballturnering og turer til blant annet Tusenfryd, Norsk Folkemuseum og Rush trampolinepark.

For meg personlig var høydepunktet da vi arrangerte Fangene på fortet for rundt 50 studenter. Jeg syns dette arrangementet var vellykket, da det dukket opp ganske mange studenter på tvers av studier, og fra ulike deler av landet og verden, forteller Mia.

På starten av arrangementet fikk alle deltakerne mulighet til å bli kjent med hverandre.

- Selve aktiviteten var kjempemorsom, utfordrende og sosial. På slutten av arrangementet spiste vi pizza og snakket sammen. Det var mange fine samtaler rundt bordet og alle fortalte meg at de syns det var veldig gøy, og en fin måte å bli kjent med andre medstudenter. Det var fint å se at deltakerne bestemte seg for å dra videre på et arrangement sammen etterpå. Det viser at de blir kjent og at de inkluderer hverandre, forteller Mia.

Flere aktiviteter i vente

Nå som prosjektet fortsetter vil det bli arrangert flere aktiviteter for studentene gjennom høstsemesteret. Etter en sommer med titalls aktiviteter har aktivitetsgruppen god erfaring som de tar med seg videre.

Vi kommer til å fortsette arbeidet vårt med å skape og arrangere sosiale aktiviteter for studenter. I sommer fikk vi testet ut ulike måter studenter kan sosialisere seg på, og nå kommer vi til å bruke den kunnskapen vi har fått og bruke det i planlegging av nye arrangementer, sier Mia.

Nå er aktivitetsgruppen i full sving med å planlegge aktiviteter for høsten. Flere av sommeraktivitetene var svært populære, og det er stor sjanse for gjentagelse.

- Vi har fått spørsmål om vi kan arrangere Escape Room, lasertag og Fangene på fortet igjen. Dette er morsomme aktiviteter som vi fint kan arrangere på nytt, sier Mia.

Ønsker å gjøre en forskjell

Mia synes jobben som prosjektmedarbeider er svært givende. Hun planlegger og organiserer nye arrangementer, og er tilstede under gjennomføringen.

- Jeg ønsket å jobbe med dette for å være den forskjellen jeg selv ønsker å se i studiehverdagen. Noen føler seg kanskje ensom, og andre kanskje sjokkert over at det ikke er så enkelt å knytte nære bekjentskaper. Her har jeg ønsket å bidra. Det skal være lett å komme i møte andre, det skal være lett å gjøre seg gode opplevelser og det skal være lett å bli inkludert, sier Mia.

Mia opplever hyggelige tilbakemelding fra deltakerne og særlig én kommentar husker hun godt.

- En veldig snill internasjonal student hjalp oss å rydde etter et arrangement. Han viste stor takknemlighet overfor dagen og sa:

Jeg er så utrolig takknemlig for det dere har gjort i dag. Jeg håper dere skjønner hvor mange dører dere har åpnet for studentene nå. Dere gir oss noen å snakke med og noe å snakke om. Fra bunnen av mitt hjerte, tusen takk for alt dere har gjort i dag.

- Det er sånne kommentarer som gjør jobben enda bedre enn det den allerede er, forteller Mia.