Bli med på åpningsfest!  

Etter to år med oppussing åpner endelig ''Amatøren'' på Sogn studentby igjen, og det må selvsagt feires. Studentforeningen Amatøren inviterer studentene i Oslo til en gøyal åpningsfest lørdag 18. september. Det blir minneverdig Speedfriending, spennende quiz og kake, for å nevne noe.

De siste årene har Amatøren vært stengt grunnet oppussing, men står nå klart til å skape nye minner for studentene igjen. Amatøren har lenge vært en sosial møteplass for studentene, og det skal det fortsette å være. Studenthuset på Sogn drives frivillig av og for beboere på Sogn, Kringsjå, Nordberg og Vestgrensa. Det nyoppussede bygget kan by på alt fra bar og scene, til biljard og brettspill.

Vi er veldig fornøyde med den nye Amatøren! Dette har vært en samlingsplass for studenter her på Sogn, og nå kan vi fortsette å være det i årene som kommer. Selv har jeg blitt kjent med mange av vennene mine gjennom Amatøren, sier Melanie Engelfriet, leder i Amatøren.

Amatøren åpnet dørene for første gang 1998, og ble da åpnet av en gjeng studenter. Siden har stedet vært driftet av og for studenter på frivillig basis. I tiden før ble lokalene brukt til blant annet restaurant og jazzbar, så det er ingen tvil om at det er mye historie i veggene. Nå åpner Amatøren igjen i ny drakt, men med brukte møbler. SiO har pusset opp i samarbeid med de frivillige i Amatøren, som har bidratt med å fremme behovene til studentene. Boligdirektør i SiO, Gunn Kirsti Løkka, påpeker at bærekraft var et viktig tema da Amatøren skulle pusses opp.

Med tanke på klima ønsket vi ikke å pusse opp mer enn det som var nødvendig, og ikke investere i nye ting der vi kunne kjøpe brukt. Den gamle baren var veldig fin i utgangspunkt, men trengte bare litt kjærlighet og lakk før den var klar for 20 nye år. Alle møblene er også kjøpt brukt, da det ikke var nødvendig med nye, forteller Gunn Kirsti.

Åpningsfesten sparkes i gang med kake og noe godt i glasset. Det blir også arrangert Speedfriending, så ikke vær redd for å komme alene! Her kommer du garantert i snakk med nye folk. Speefriending har åpnet dørene for mange nye vennskap og har bidratt til en rekke gode historier. Her er det bare å gripe muligheten til å knytte nye bekjentskap med dine medstudenter - og hvem vet, kanskje du møter din fremtidige bestevenn? Utover kvelden blir det også god stemning med både quiz, konsert og åpen mikrofon. Studentforeningen gleder seg nå til å ønske nye og gamle studenter velkommen.

Jeg gleder meg til å se Amatøren stappfullt av studenter. Det er herlig å stå i baren og se på at noen spiller biljard sammen, mens noen blir kjent for første gang over et brettspill, etterfulgt av en konsert på scenen. Og på slutten av kvelden trenger de ikke gå mer enn noen meter for å finne hybelen sin, sier Melanie.

Program for dagen:

14.00-15.00: Åpning! Servering av mat og drikke

15.00-17.00: Speedfriending - bli kjent med naboen din!

18.00: Quiz - godt og blandet (med kule premier)

20.00: Åpen mikrofon - vis fram ditt talent

Hele dagen: Baren er åpen hele dagen

Hvor ligger Amatøren?

Adresse: Rolf E. Stenersens allé 24, 0858 Oslo.

Ta T-bane 4 eller 5 til Ullevål Stadion, eller buss 25 til Solvang. Gå videre til Rema1000 inne på Sogn studentby. Når du ser mot hovedinngangen til Rema1000, ligger Amatøren på din venstre hånd.

Bli med å skape Amatøren!

Studentforeningen ser nå etter flere frivillige som ønsker å være med å forme Amatøren. Her vil du bli kjent med mange nye studenter, samtidig som du med å skape en sosial møteplass for andre. Er dette noe du kunne tenke deg, ta kontakt med styret@amatoren.no, eller kom på åpningsfesten og snakk med foreningen der.