Assassin games

Norges største vannpistolkonkurranse?

Assassin games er sannsynligvis Norges største vannpistolkonkurranse. Der skal man unngå å bli truffet av vannstrålen fra motstanderne sine, og målet er å være den siste som står igjen etter fire uker med kamp. Arvin Farahmand er en av arrangørene. Han oppfordrer studenter i Oslo til å gjennomføre den gøyale og kreative konkurransen.

Fem arrangører står bak konkurransen "Assassin games": Ida Ljøgodt Von Hanno, Jasmeen Barmen, Linn Holst-Dyrnes, Jegan Kanganathan og Arvin Farahmand. Sistnevnte forteller at ideen kom til livet under lystige lag en kveld i 2019. 

- Der fortalte ei venninne at hun hadde vært med på en vannpistollek da hun var på utveksling i USA.

 Gjengen som var samlet syntes det hørtes gøy ut, og foreslo at et liknende arrangement burde gjennomføres blant studentene i Trondheim. 

- Tiltaket er også koronavennlig fordi folk kan holde avstand, samtidig som de ikke tar på hverandre. 

Ord ble til handling, og planleggingen begynte. Arvin og resten av arrangørene laget et søknadsskjema hvor 50 personer kunne melde seg på konkurransen. 

- Vi oppsøkte sponsorer som ville finansiere innkjøp av vannpistoler, gjorde klar premier og hentet inn informasjon om hvor de ulike deltakerne brukte å ferdes i hverdagen; Nærbutikken, campus og treningssenter, sier Arvin.

Tanken var at konkurransen skulle vare i maks fire uker. Hver deltaker fikk hvert sitt "bytte" som skulle elimineres én etter én. Helt til det var en siste deltaker som sto igjen som vinner. 

- Du får et eget "assassin navn" og et bilde av deg på instagramprofilen til lekene. På profilen er det en bakgrunnshistorie om de påmeldte, og en gravstein med minneord etter deltakerne ryker ut av lekene. Dette er bare oppspinn og for å gjøre det ekstra morsomt, sier Arvin.

Han kan fortelle om mange gøyale påfunn under lekene:

- En gruppe deltakere kledde seg i heldekkende svarte drakter. De "gjenget seg opp" mot et "offer" som skulle på ball. Han var i kledd dress da han ble sputet ned av en vannpistol. Gjengen feiret ved et trafikklys i Trondheim sentrum og fikk mye oppmerksomhet av den øvrige offentligheten.

Arrangørene skryter av dedikasjon og sterk innsats blant deltakerne. Noen kledde seg ut som byggearbeidere for å ha mulighet til å komme tett på "byttet sitt". Andre ventet i flere timer utenfor grupperom for å kunne eliminere sitt bytte.

Assassin games Trondheim blir avholdt for andre gang nå i september, men denne gangen er det dobbelt så mange deltakere som sist. Konkurransen har vekt mye oppmerksomhet i byen.

- Ryktene om lekene sprer seg veldig fort når deltakerne forteller om arrangementet til sine vennekretser. Konkurransen blir veldig synlig, både i offentligheten og på campus. Det er mange vannstråler som flyr rundt omkring, sier Arvin.  

Har du lyst til å arrangere din egen runde Assassin games med medstudenter? Søk om midler fra Studentenes tiltakspakke og kontakt @ag.trondheim på instagram for å få tilgang til regler, grafikk og maler. 

Foto: @ag.trondheim på Instagram