Når digitale bånd blir fysiske

''Prosjektet Sommerforeninga er foreningen ''UiO Gaming'' sitt forsøk på å gjøre de digitale båndene fysiske'', skrev foreningsleder Sivert Arntzen i sin søknad til Studentenes tiltakspakke. Noen dager senere fikk Sivert svar - og dette skulle vise seg å være starten på en minneverdig og viktig sommer for mange studenter.


UiO Gaming har siden september 2020 gitt plass til en sårbar gruppe studenter, nemlig førsteårsstudentene. Digital undervisning og stengte lesesaler har lukket de tradisjonelle møteflatene for førstiser. Heldigvis har mange av disse studentene funnet seg til rette hos foreningen UiO Gaming. Tilbudet har vært kjempepopulært, og i dag er det over 300 medlemmer. 

Spill og andre digitale flater har vært kjempeviktig for å gi studenter ved Universitetet i Oslo et nettverk og folk å prate med. Nå som semesteret er på hell, og vaksinene rulles ut til unge voksne, er det på tide at disse studentene får tatt steget ut av skjermen og inn i den varme studenttilværelsen, sier Sivert.

Fordelen med en digital forening er at man ikke påvirkes i like stor grad av de fysiske restriksjonene som samfunnet må forholde seg til. Mange av medlemmene i UiO Gaming har knyttet nye vennskap, men har ikke møttes fysisk før nå. Hver uke gjennom sommeren har UiO Gaming arrangert ulike fysiske lavterskelarrangementer for sine medlemmer. Kjernegruppen som har spilt sammen digitalt har endelig fått møte hverandre fysisk for å spille paintball, sett på utekino i Ivar Aasen-hagen, grilla og vært på hyttetur til "Småbruket studenthytte" med badestamp i Bærumsmarka. Det har vært i underkant av 20 deltakere på arrangementene, og Sivert har fått gode tilbakemeldinger på initiativet "Sommerforeninga".

Jeg har fått personlige meldinger fra flere førsteårsstudenter som har sagt at det er gøy å få være med på disse arrangementene og se andre studenter fysisk. De kjenner på et fellesskap med folk de ikke har møtt face to face før og det er kjempeviktig, sier Sivert.

Den ferske foreningen vokser i antall, og foreningslederen håper flere kvinner ønsker å bli med. I UiO Gaming er det en overvekt av mannlige medlemmer, men Sivert påpeker at de etterstreber en god kjønnsfordeling. Det er mange godt etablerte kvinner i foreningen som sitter i styret og er med på e-sportlaget. 

- Det er flere og flere kvinner som holder på med gaming, og det finnes god plass til enda flere i vår forening. Jo flere kvinner som tar del, jo bedre, sier Sivert.

UiO Gaming har planer om å gjennomføre brettspillkvelder gjennom hele høsten, og sette nye prosjekter til live for å skape mer aktivitet, styrke det sosiale fellesskapet og utvikle deres plattform. Synes du UiO Gaming hørtes ut som en spennende forening? Se deres hjemmesider for mer informasjon.