Discordgruppen

Hva er Discord lurer du på? Eller kanskje bruker du denne plattformen daglig? Nå har Studentenes tiltakspakke opprettet Discordgruppen som skal jobbe med vår digitale tilstedeværelse. Discord er som et hus, hvor du har flere rom. Du har for eksempel et rom dedikert til diskusjon av nyheter og andre hvor man kan sitte og slappe av. Discord gir deg muligheten til å lage et «hjem» for deg og dine venner, eller et lite samfunn - et sted hvor du kan snakke, henge og ha det gøy. Disse spesielle stedene kalles servere! 

ENKEL INNFØRING I DISCORD-VOKABULAR

  • Server er en samling av stemme og talekanaler som man kan bli medlem av

  • Stemmekanal/talekanal fungerer som en gruppesamtale, hvor man kan hoppe inn og ut som man vil. Disse pleier som regel å være delt inn i kategorier. Det er oftest bare en av den i en server

  • Tekstkanal fungerer som en gruppechat, hvor man kan man snakke med hverandre, sende bilder og videoer. Disse pleier også å være delt opp i kategorier

  • Stream er når en person deler skjerm eller et spill i en stemmekanal, hvor de andre i stemmekanalen se på streamen

  • Hub er et møtepunkt

Hva bruker vi Discord til?

Discord brukes hovedsakelig for å snakke med folk i stemmekanaler eller chatte med andre i tekstkanaler. Her er ofte kanalene delt opp i kategorier- alt fra jobbing med skoleoppgaver, gruppesamtaler i et spill eller en gruppechat om serier.

Etter du har gått på discord.com eller lastet ned Discord applikasjonen er det bare å følge stegene for å lage ny bruker, om du ikke allerede har en eksisterende en. Når det gjelder brukernavn har du full frihet til å velge hva du vil, og du kan lett redigere navnet ditt til når som helst. Dette kan du gjøre dersom du ønsker å endre til et annet permanent navn, eller bare for en spesifikk server.

Når du har opprettet en profil kan du finne en server du har lyst til å være med i. Denne serveren kan være alt fra en hub der vennene dine spiller spill, et nettverk av interesserte i en bokserie du liker eller samlingstedet for medstudenter der dere kan hjelpe hverandre med vanskelig pensum.

Hva du gjør på Discord er i bunn og grunn opp til deg! Enten du bare vil snakke med venner, spille sammen med nye folk, nerde over den nye episoden om et show eller bare dele memes. 

Med talekanaler kan du enkelt begynne å chatte med venner og samfunn på null komma niks! Det er veiledning rett under på hvordan man kan bli med i en chat!

Trinn 1: Bli med i en talekanal!

  • Trykk på en talekanal på serveren

Trinn 2: Start å snakk!

  • Hvis du trenger å justere stemmeinnstillingene, klikker du på tannhjulikonet for å åpne brukerinnstillingene.

Hvordan bli med og se en stream eller en skjermdeling:

Trinn 1: Finn en stream

  • Se etter noen med Live ikonet

Trinn 2: Bli med på streamen

  • Trykk på brukeren som streamer med Live ikonet for å bli med i streamen

Kilde tekst: discord.com
(nettadresse: https://support.discord.com/hc/en-us/articles/360045138571-Beginner-s-Guide-to-Discord)

Kilde bilde: @jeffhardi fra usplash.com