Skal sosialisere studenter gjennom gaming!

Hils på Sivert Arntzen, han er ansvarlig for det helt nye konseptet: Discordgruppen. Dette er et delprosjekt i Studentens tiltakspakke som, du gjettet riktig, satser på Discord!

Sivert Arntzen er delprosjektleder for den nyoppstartede Discordgruppen
Sivert Arntzen er delprosjektleder for den nyoppstartede Discordgruppen

Hva er Discord?

- Det er en online, sosial kommunikasjons plattform. Her kan man kommunisere med vennegrupper, gjerne mens man gamer, men også ellers. Det er som en blanding av Skype og Messenger, sier Sivert.

På Discord kan man kommunisere via tekst, stemme- og videochat. I tillegg til muligheten å benytte seg av tjenesten under gaming, kan man bli med i ulike servere som gjerne er tilknyttet ulike spill. Derfor liker Sivert å bruke metaforen om at Discord er som et hus:

Discord er som et hus, hvor du har flere rom. Du har for eksempel et rom dedikert til diskusjon av nyheter og andre hvor man kan sitte og slappe av, forklarer Sivert.

Nye venner tross pandemi

Sivert begynte å studere for første gang i fjor. Han kom til stengte lesesaler og få muligheter til å bli kjent med egne medstudenter. Som bruker av Discord siden 2015 fikk han raskt ideen om å skape en Discordkanal. Den fikk navn UiO gaming, og en forening med samme navn ble opprettet.

Noen plakater på studiestedet som reklamerte for foreningen og ett år senere hadde gruppen nådd 600 medlemmer.

Under Korona ble nok Discord for mange deres eneste sosiale møteplass. Gjennom foreningen og kanalen fikk jeg mange gode venner, forklarer han.

Nå skal Sivert ta det et steg videre, og gjennom Studentens tiltakspakke og Discordgruppen er målet å rekruttere alle studentene i Oslo og omegn.

- Hele nerdemiljøet er enormt åpent

Discordgruppen satser ikke bare på de hardeste gamerne, dette er et lavterskeltilbud og Sivert skryter av et åpent og imøtekommende miljø.

- Om du er litt usikker på om Discord er noe for deg er det bare å prøve og si hei! Det kommer alltid noen og prater med deg og er nysgjerrig. Alle har mentaliteten om at jo flere, jo bedre. Alle er interessert i å bli kjent med nye, spesielt etter et år som dette. Hele nerdemiljøet er enormt åpent!

- Du syntes ikke det er negativt å kalle seg nerd?

- Nei! Det er ingenting negativt med å være nerd!

Hver søndag - resten av året!

Sivert røper at Discordgruppen vil ha ukentlige arrangementer hver søndag. Den roligste dagen i uka kan endelig fylles med gøy og han har absolutt tro på at dette kan bli et langvarig prosjekt.

Jeg kan se for meg at Discordgruppen er noe som kan bli videreført år etter år, og at det kan være en sosial bærestolpe i manges studenttilværelsen.

Gruppen kan både friste med Tetris og Minecraft-turnering med gode premier, og filmkvelder og quiz.

Mange tenker at gaming er en usosial greie. Jeg tror det kommer av at foreldre ser barna sine sitte inne og spiller og tenker at de ikke er sosial. Men på nett og Discord har man en hel verden, man bygger karakter og nettverk, sier Sivert.

Gjennom digitale plattformer er det lavtersk å bli med på en sosial aktivitet, du logger deg rett og slett bare på. Man trenger ikke å møtes face to face, noe som for mange kan gjøre det lettere å ta første steg til å bli med på fysiske aktiverer senere. 

Foredrag om unge menns psykiske helse

I anledning verdensdagen for psykisk helse som var søndag 10. oktober, arrangerer Discordgruppen et foredrag tirsdag 12.oktober. 

Hit kommer Jimmy Westerheim fra The Human Aspect for å prate om unge menn sin psykiske helse. Westerheim har vært åpen om å ha slitt psykisk selv, og har lang erfaring med foredragsholding. Det blir mulighet å stille han spørsmål etter foredraget. 

Etterpå blir det gaming og mat- for man får nemlig et Foodora-gavekort.

Arrangementet er et forsøk på å nå ut til en viktig gruppe. Ved at det er online er vi med å senke terskelen, som forhåpentligvis gir høy oppslutning, sier Sivert.

Han mener gaming er en trygg arena for mange å åpne opp. Dette fordi man selv har kontroll om hva man ønsker å prate om, samt at det er lett å bytte samtaletema. Han mener dette er en spesielt viktig arena for unge menn.

Les mer om arrangementet og meld deg på her! Bli med i den uendelige verden som er Discord!