Gjenbruksfestival

For studentene og miljøet 

Det ble arrangert gjenbruksfestival på Kringsjå studentby 14. og 15. august - til stor glede for studentene og positivt for miljøet. Flere hundre studenter møtte opp for å sikre seg alt fra kommoder og sykler, til bøker og spill.

Gjenbruksfestivalen var i regi av Studentsamskipnaden SiO, hvor bærekraft var i fokus gjennom hele helgen.

Vi er opptatt av å gjøre det vi kan for å bidra til et godt miljø og bærekraftig forbruk. Ved å sørge for at brukte møbler og utstyr kommer til glede for nye studenter gjør vi noe bra for miljøet samtidig som det gagner studentene. Gjenbruksfestivalen gir nytt liv til brukte møbler og utstyr, sier Andreas B. Eskelund, administrerende direktør i SiO.

Fiks og reparer

I tillegg til gratis møbler, kjøkkenredskaper og bøker, hadde SiO også samlet inn sportsutstyr og sykler. Studentene kunne få en gratis sykkel som trengte kun trengte litt kjærlighet og pleie. SiO stilte med sykkelpumper, olje til kjedet og enkelt verktøy, så studentene kunne fikse opp sykkelen før de tok den med seg hjem.

Ikke nok med det, Fremtiden i våre hender var også til stede med sitt eget fikse-telt. Der kunne studentene få hjelp til å redesigne, oppgradere og reparere ting de fant på gjenbruksfestivalen eller ting de hadde tatt med seg hjemmefra. I fikse-teltet fikk de tilgang på verktøy, maling, nål og tråd. Mulighetene var mange!

- Vi i FIVH Oslo studentlag er veldig glade for at vi fikk være en del av gjenbruksfestivalen til SiO. Det er viktigere enn noen gang å legge opp til en mer sirkulær økonomi, og det bidro dette arrangementet til. Vi stilte på gjenbruksfestivalen for å hjelpe til med enkel oppgradering og fiksing av ting som fortjener en litt lengre levetid. Vi håper dette bidrar til å løfte fram at brukt kan være minst like bra som nytt - og at det i dette tilfellet også er gratis! Perfekt for studenter med trangt budsjett, sier Isabelle Auby, leder i Framtiden i Våre Hender Oslo Studentlag.

Gratis inventar til hybelen

Å oppfordre og legge til rette for gjenbruk er både miljøvennlig og minst like bra for en studentlommebok. Gjenbruksfestivalen ga studentene mulighet til å innrede store deler av hybelen sin med gratis kommoder, nattbord, kjøkkenutstyr, spill, bøker osv. Alt som ble samlet inn har blitt levert inn av studenter som har flyttet ut av hyblene sine og fra gjenbruksstasjonene i Oslo Kommune.

- Vi håper at dette tilbudet også var til god hjelp for studentenes lommebok. Det er ikke hver dag en har mulighet til å skaffe seg møbler og utstyr av god kvalitet helt gratis. Vi måtte derfor sette en viss begrensing på hvor mye hver enkelt student kunne plukke med seg hjem, men vi tror studentene dro fra gjenbruksfestivalen godt fornøyde, sier Karoline Aakenes, rådgiver i SiO Foreninger.