God jul fra Studentenes tiltakspakke

Før julen ringes inn - vil Studentenes tiltakspakke rette en stor takk til alle studenter som har bidratt til å styrke sosiale studenttilbudet i Oslo med aktiviteter i fleng!

Da tildelingen fra Stortinget utløste starten på prosjektet "Studentenes tiltakspakke" i mars, var det ingen tvil om at studentene var modne for sosiale tilbud, aktivitet og nye opplevelser. Etterspørselen etter midler til å gjennomføre sosiale aktiviteter og tilbud økte i takt med badetemperaturen, og antallet søknader fra studenter som ville skape arrangementer skøyt i været ved studiestart. Det er inspirerende å være vitne til alle søkeres engasjement - være seg studenter, foreninger, læresteder eller universiteter. Dedikasjon, lidenskap og løsningsorientering har ført til sosiale arrangementer som passer til enhver, og styrket studenttilbudet Oslo har å by på!

Takket være ildsjelene har studenter fått tilgang til de gode sosiale aktivitetstilbudene og kulturelle opplevelsene. Det er deres eget engasjement som har løftet Studentenes tiltakspakke til det nivået vi har i dag! Vi har sett hvordan dedikerte studenters engasjement har gitt medstudenter minner for livet, og vi har sett hvordan arrangementene har gitt studenter muligheten til å stifte nye bekjentskaper og få nye venner.

Med aktiviteter og arrangementer hver uke i mange måneder, kan Oslo-studentene se tilbake på et innholdsrikt år. Med stolthet kan vi meddele å ha etablert langvarige tiltak som kan glede studenter i årene fremover!

Semester med nye venner

Braksuksessen Semester med nye venner har på kort tid gitt studenter muligheten til å kobles sammen med andre studenter med like interesser. Denne "vennespleisen" har fått påmeldinger fra godt over 400 deltakere til sammen. Den store oppslutningen har ført til at tiltaket blir videreført etter prosjektet slutt, og er en berikelse for det sosiale studentlivet!

Peer Support

Dette er et tilbud hvor studenter hjelper studenter. En Peer Supporter en "medstudent som vet hvor skoen trykker". Dette er et mentalt helsetilbud av og for studenter hvor Peer Supporterne skal fungere som støttespillere for studenter som har hatt behov for å snakke med noen om små og store problemer eller bekymringer. Målet med Peer Support initiativet er å skape et varmere og mer inkluderende studentliv. Tilbudet er etablert på de største universitetene - og dette viktige tilbudet skal videreføres.

Tusen takk

Før vi takker for et lærerikt og viktig år, har student og prosjektleder Kjersti Aabrekk noen ord hun ønsker å dele fra prosjektperioden:

Denne perioden er en unik og verdifull erfaring å ta med seg videre for alle - studenter, ansatte på læresteder og Studentsamskipnaden SiO. Det er inspirerende å se alle gode ideer bli til arrangementer. 2021 og dette prosjektet er et tydelig bevis på at det er mange ildsjeler blant studentene i Oslo som står på for å skape et rikt studenttilbud. Alle initiativtakere burde klappe seg selv på skulderen - sammen har vi gjort en kjempejobb! Med det ønsker jeg å takke for i år, og ønsker ildsjelene er riktig god jul og et godt nytt år.

Takk for følget - det har vært en glede å motta kreative søknader og positive erfaringsrapporter! 

Bilde fra unsplash.com av @artboardstudio