Skjøt fart fra første stund

I høst startet studentene ved BI opp en helt ny forening - en kanonball-forening. Her blir du tatt rett tilbake til minnene fra gymtimene på barne- og ungdomsskolen, med spill og moro, og en smule alvor.

I en gammel gymsal på Bolteløkka skole høres lyder av latter, rop og sko som gnisser mot et slitent gulv. Klokken har blikket halv åtte på kvelden og foreningen er godt i gang med oppvarmingen til dagens økt. Kanonballer flyr gjennom rommet, praten er løs og ledig, og musikk fra høyttaleren bærer gjennom rommet.

Foreningen startet opp i august, og har allerede fått 36 medlemmer etter bare et opptak. Leder for foreningen, Nora Olasveen, husker tilbake til hvor gøy det var å spille kanonball i gymtimene. Det var mye av hennes motivasjon til å starte foreningen - å få tilbake de gode minnene fra gymtimene på barne- og ungdomsskolen.

Vi har veldig mange gode minner med å spille kanonball fra skolen, i tillegg er det veldig gøy. Så vi ville starte opp foreningen og se om det ble populært - og det ble det så absolutt, forteller Nora.  

Til tross for at foreningen ikke har holdt på så lenge, har de likevel fått til mye siden oppstarten. Det å ha fokus på det sosiale har vært noe de har jobbet med hele veien.

- De fleste som studerer kjenner ikke så mange fra før av, så det er veldig trygt å kunne skape relasjoner på denne måten. I tillegg til at man får fysisk aktivitet hver uke. Hver måned prøver vi også å gjøre noe sosialt, så folk skal bli enda bedre kjent. Vi har allerede blitt en god gruppe etter bare noen måneder, og det virker som folk trives godt, sier foreningslederen.  

Turneringer i sikte

Treningene til foreningen har vært varierte, og den siste tiden har de også hatt treninger på Rush trampolinepark. Selv om studentene koser seg på trening, er det likevel ikke bare lek og moro. De har også satt seg klare mål som de jobber mot.

Vi har lyst til å arrangere noen kanonballturneringer etter hvert. Vi skal også delta på SL (Studentlekene. Red.anm.), som vi trener oss opp til nå, sier Nora.

Foreningen vokste seg raskt stor, noe om kan by på turfordringer på sikt. Med en liten gymsal og mange medlemmer kan det bli trangt om plassen.

- Får vi større hall, kan det hende vi kan ha litt større lag. Nå har vi ikke så god plass, så det er litt derfor vi ikke er flere nå. Vi har også tenkt på å dele i gutte- og jentelag, men jeg tror ikke det blir aktuelt neste semester, men kanskje til høsten igjen. Vi må prøvekjøre litt mer, og se hva som fungerer. Vi ønsker også få en større hall først og se hvordan oppmøtet blir da, poengterer Nora. 

Tidlig ute med planlegging

Foreningen var tidlig ute med planlegging, og allerede i våres, før foreningen hadde begynt å rekruttere medlemmer, sendte de inn en søknad til Studentenes tiltakspakke om økonomisk støtte. Den nyoppstartede foreningen visste godt hva de ville bruke pengene på. Det skulle både brukes på sosiale tiltak, men også ha en langsiktig virkning.

Vi har blant annet kjøpt utstyr, som kanonballer, vester og kjegler, i tillegg til at vi har bestilt drakter til SL. Vi har også brukt midlene på leie av hall og Rush trampolinepark. Om noen uker skal vi også ha et julebord, forteller Nora.

Fristet til å delta i kanonball-foreningen?

Fikk du lyst til å vekke de gode barndomsminnene fra gymtimene med kanonball? I januar skal foreningen gjennomføre et nytt opptak.

- Vi oppfordrer alle som ønsker, til å bli med i foreningen. Det er ikke noe fysisk opptak, men det er alltid greit med litt ferdigheter fra før av, og vi tar inn både gutter og jenter. Vi pleier å gjennomføre intervjuer, for å høre hvordan bakgrunnen deres er, sier Nora.


Se mer fra BI Athletics Kanonball på Instagram-siden deres her.