En pustepause fra pugging!

Stanger du hodet i veggen mens du prøver å lese om Hobbes sin naturtilstand, mens du lærer om erstatningsrett eller prøver å finne definisjonen av dobbel- og trippelintegraler? Gi deg selv et velfortjent pusterom fra eksamensstresset og koble av med Mindfullness-meditasjon! 

Fem ganger frem til jul vil det bli avholdt Mindfullness-meditasjon i Store møterom på Georg Sverdrups hus ved Universitet i Oslo, og første kurs er allerede denne torsdagen 18. november! 

Læren om tilstedeværelse 

Det er studentene Andreas Voldstad og Michael Storm Munch som avholder kursene. Begge har mye erfaring med meditasjonsteknikken og i å være instruktører. Gjennom et ettårig tempelopphold med instruktøropplæring, i tillegg til meditasjonsretreats. 

Hva er mindfullness? 

- Mindfullness handler om å øve på å være til stede her og nå. Man trener oppmerksomheten sin og på å ha en nysgjerrig, ikke-dømmende holdning til det man opplever. Det betyr for eksempel at man tillater stressende tanker å komme og gå, istedenfor å prøve å dytte dem vekk eller hekte seg fast i dem, forklarer Andreas. 

Selve meditasjonsteknikkene går ut på å fokusere oppmerksomheten på pusten og sansene. Dette er ikke alltid like lett, og derfor lærer man også å bli tålmodig med seg selv. 

- I eksamenstiden kan det være vanskelig å finne rom til å ta en pause, roe ned og være til stede. Med enkle teknikker kan Mindfullness meditasjon hjelpe en å finne fokus. Selv om mindfullness i utgangspunktet ikke handler om å slappe av, er det veldig vanlig at det har en avslappende effekt, sier Andreas. 

Mindfullness meditasjon hjelper deg også å trene konsentrasjon, og er en evidensbasert metode for å redusere stress, øke velvære og selv-medfølelse. 


Slapp av helt fram til jul

 De fem kursene vil skje følgende tidspunkter: 

Torsdag 18.11 kl. 16:00 - 17:00
Tirsdag 23.11 kl. 15:30 - 17:30
Tirsdag 30.11 kl. 10:00 - 12:00
Torsdag 16.12 kl. 14:00 - 16:00
Tirsdag 21.12 kl. 10:00 - 12:00 

Andreas legger til at det er veldig fint å meditere sammen med andre, og at kursene både er for de som har prøvd meditasjonsmetoden før og de som er helt ny til den. 

- Vi håper dette skal bli en hyggelig pause hvor alle føler seg velkommen akkurat sånn de føler seg den dagen. Man trenger ikke å være der fra første møte og man kan hoppe på kurset når som helst i løpet. 

Det er krav om påmelding, det er ikke bindende, men mer så kurslederne har et estimat på hvor mange som kommer. 

For påmelding, send mail til: 
mindful-uio@protonmail.com

Du kan lese mer om arrangementet på facebook HER 

Bildet ©: JD Manson