Bli med inn i fremtidens utelivsunivers!

Du hører favorittmusikken din på full guffe. Dansegulvet er fylt til randen av studenter som nyter livet etter gjenåpningen. Det er god stemning og alle synger med - men til hver sin sang. Velkommen til silent disco-universet!

Du befinner deg nå i kjelleren på Chateau Neuf, på Betong. Rommet er mørkt, men fylt med farget lys, røyk og småsvette studenter som danser seg inn i natten. Du tar av hodetelefonene du har på hodet, og det eneste du hører er litt prating og sang, men ikke allsang. Musikken er borte og de rundt deg synger på hver sin sang, mens de prøver å overdøve hverandre.

Fullt hus

Oline Martemoen Vasaasen jobber som prosjektmedarbeider for Studentenes tiltakspakke og er en av de som var med å arrangere silent disco. Hun forteller at det var rundt 800 studenter innom i løpet av kvelden, og på det meste var det hele 600 folk der samtidig.

Fem minutter før åpning var det en lang kø utenfor døren! Det tidspunktet på kvelden det var flest folk var rundt midnatt, da var det cirka 600 der på én gang, sier Oline. 

Prosjektmedarbeider Oline Martemoen Vasaasen
Prosjektmedarbeider Oline Martemoen Vasaasen

Det enorme oppmøte med henrykte studenter tyder på at koronalettelsene fra Stortinget er kjærkomne, og et slikt arrangement var etterlengtet. Kvelden ble fylt med dans og sang på et livlig dansegulv. Det var ikke tvil om at studentene hadde en fornøyelig kveld og at også de som jobbet der også koste seg.

- Dansegulvet var stappfullt av mennesker som danset, hoppet og sang med på låtene som ble spilt. Vi som jobbet der brukte også hodetelefonene til tider, og kjente virkelig på stemningen. Når vi ikke hadde de på var det litt humoristisk å høre på at tre forskjellige låter ble sunget på én og samme tid. Folk var blide og fornøyde, og det virket som om at samtlige hadde en fantastisk kveld, bekrefter Oline.

Ettertraktet tilbud

Konseptet silent disco har allerede eksistert i mange år, men kun fåtallet av utestedene tilbyr dette. Det at konseptet enda er såpass unikt var kanskje noe av grunnen til at så mange tok turen til Chateau Neuf den helgen.

Dette var et arrangement vi ville ha fordi vi visste at det er veldig populært og ville trekke mange studenter. Også de som ikke har vært med på så mange SiO arrangementer tidligere. Vi er vant til at det er mange av de samme som møter opp på arrangementene våre, som er superkoselig, men vi jobber hele tiden med å prøve å tilby noe for alle studentene.

Ikke bare er silent disco et gøy og kreativt konsept, det har også flere fordeler. Konseptet byr på stor valgfrihet når det kommer til musikk, og du er aldri tvunget til å ''lide'' deg gjennom en låt du misliker. Med musikken kun gjennom hodetelefonene gjør det at det er mye lettere å prate sammen. Ta de av, og du kan fint ha en samtale med noen, midt på dansegulvet.

- På de fleste klubber så er musikken så sinnsykt høy, non stop hele kvelden, uten at man kan ta seg en pause fra det, med mindre man går ut av lokalet. Da må man kanskje stå i kø igjen, havne i trøbbel med dørvakta og det er bare dårlig stemning. Det er et veldig tilpasningsdyktig arrangement, fordi deltagerne selv kan gjøre det så personlig, både ved å ha valgfrihet i valg av musikk, men også volum, sier Oline.

Vi er tilbake på dansegulvet, og i det du tar av hodetelefonene for å si noe til en venn, merker du hvor deilig det er å slippe det evig mislykkede forsøket å skrike inn i øret til den andre og hver gang ende opp med å sende melding i frustrasjon over at ingen hører hverandre.

Du tar på hodetelefonene igjen, og bytter raskt fra kanalen der sangen du alltid må lide deg gjennom kommer på - akkurat i tide til at favorittsangen starter på den nye kanalen. Under denne byttingen til konstant god musikk, virker det å dra ut på vanlig nattklubb, våkne opp hes og uten stemme etter et forsøk på å overdøve sanger du ikke nødvendigvis liker en gang, som en fjern og utmattende måte å ha det "gøy" på.

Store, brølende høyttalere og øresus dagen derpå, er byttet ut med nette hodetelefoner du selv styrer og et godt bevart stemmebånd. Musikk, volum eller en samtale - alt er opp til deg med silent disco! Med andre ord er dette et konsept som passer de aller fleste. Hvem vet, kanskje silent disco blir dominerende på alle utesteder i fremtiden?