Sosial i studentbyen!

Medisinstudenten Aksel Wüsthoff Danielsen har tenkt langsiktig! Ved hjelp av aktivitetsmidler fra Studentenes tiltakspakke, har han helt siden mai 2021 invitert venner hjem til studenthybelen sin, enten på brettspill eller filmkveld to ganger i måneden. 

Studentene Aksel Wüsthoff Danielsen og kjæresten Nora Christiane Graham er ivrige filmfans. De er godt i gang med å introdusere noe mer enn bare Hollywood-produksjoner til vennegruppen. 

- DVD-samlingen består av filmer man ikke finner på Netflix. Her har jeg både noe Latin Amerikansk, noe fra Sør-Korea og diverse fra rundt om i Europa, forklarer Aksel mens han viser fram DVD-hylla. 

Sovjetrussiske Ivan den Grusomme og Stalker, samt den italienske klassikeren Cinema Paradiso er noe av det som er å finne i samlingen. 

- Vi er en gjeng som bruker å dra på loppemarkeder og leter etter filmer. Jeg finner rare norske filmer, mens Aksel finner rare filmer fra andre steder, informerer den tyske kompisen og utvekslingsstudenten Sönke Menke. 

Sammen med vennene Nora Christiane Graham, Julie Alsing og Jeanett Murstad er de samlet hos Aksel for månedens filmkveld. På plakaten står et Chilensk historisk drama. 

11 kvadratmeter med god stemning 

Det lukter av god middag, og latteren sitter løst i den lille studenthybelen til Aksel på Kringsjå. 

Gjennom Aksel sine initiativ til spill og filmkveld har han utvidet vennegruppen. Aksel og kjæresten Nora begynte med å invitere romkameratene hennes, og andre felles venner. 

- Jeg har invitert med folk jeg har møtt på for eksempel Speed-friending og på studiet. På det meste har vi vært ni stykker, da måtte noen sitte på gulvet og noen på krakken ved pianoet mitt. Det var litt trangt, men veldig koselig, forklarer han. 

Aksel var tidlig sikker på hva han ønsket at tiltakspakkemidlene han hadde fått utdelt, skulle gå til. 

- Jeg tenkte at når jeg først skal kjøpe noe, hvorfor ikke kjøpe noe som varer? Og som man kan ha over lengre tid, og mange kan få noe ut av. 

Han prøver å invitere minst to ganger i måneden, enten tirsdag eller torsdag - som et fint avbrekk i uka. Enten står brettspill eller en film på programmet, gjerne i samkjøring med en bedre middag. 

Aksel har knekt koden, og har med det funnet en enkel og lavterskel måte å møte vennegruppen på. Dessuten ser det ikke ut til at tiltaket tar slutt med det første, for som Aksel sier: 

- Jeg tror ikke dagen vi går tom for filmer kommer!